3-те причини за провал в бизнеса

3-те причини за провал в бизнеса

Не допускайте фирмата ви да фалира. Наблюденията ни през годините показват няколко общи фактора за провали на бизнеси, към които решихме да насочим погледа ви и предпазим фирмата ви от фалит:

 

1) Липса на статистики

 

Статистиките са един безпристрастен арбитър на всяка фирма. Те помагат на бизнеса да следи здравословното си състояние и поддържат нещата в правилния курс. Често собственикът се пита дали различните мерки, дават резултат или не. Това е начинът, по който в MBS Bulgaria правим ежемесечен мониторинг на клиентите си, за да сме сигурни, че поддържат правилния път на растеж.

 

2) Липса на качества у собствениците

 

Всеки предприемач дръзнал да създаде бизнес е пълен с качества достойни за уважение. Реалността обаче показва, че хората се променят и някои от тези промени могат да са фатални за бизнеса. Те може да се дължат на натиска на дадена обстановка, случка, хора…Лошо е, когато с годините сме оставени да бъдем убедени или сме се примирили, че някои от тези неща не биха се повлияли от нашето въздействие. Или друг пример – щом едно нещо работи, то в никакъв случай не бива да бъде правено по нов начин.

За жалост лошите навици, монотоността, които са се развили край нас, ни карат да се задоволим с достатъчното и се примирим, че с тях фирмата може да върви добре. Всъщност те пречат на бизнеса да расте и обратно – наблюдава се негативна тенденция, която води фирмата до катастрофален край.

Така както служителите имат нужда от непрекъснато усъвършвенстване, така и управителят може да поддържа своя емоционален заряд във форма. Ето защо I-Profile анализ е попълнен от над 9000 предприемачи по цял свят. Единственият инструмент за превенция за собственици. Повече за него открийте тук: https://goo.gl/5QrXAQ

 

3) Грешния избор (въвеждане неправилния кадър в сработен екип)

 

Един грешен служител може да създаде неподходяща обстановка във вече добре сформирания ви екип. Един единствен служител може да изправи на крака вашата фирма или да я погребе.. Вижте известното интервю със Стийв Джобс:

 

 

Не допускайте някоя от горните грешни стъпки.

Предвидете успеха на вашата фирма с 2-дневен курс за собственици и мениджъри „Лидерство и Мотивация“. Дай на талантите във фирмата си, това, което очакват от теб! 

ПОЛУЧИ ИНФОРМАЦИЯ НА:
Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *